Pouch.nl Pouch.nl Forum


Leven met een pouch

Wanneer je pouch goed werkt, is een volledig normaal leven mogelijk zonder enige beperking. Voor het grootste gedeelte van de pouch-dragers begint een nieuw leven na (soms langdurige) ziekte, waarin weer een toekomst mogelijk is. Je kunt (bijna) alles weer eten en drinken. Vrijwel alle patiënten krijgen na verloop van tijd een goede continentie voor ontlasting, waarbij de frequentie aanvaardbaar is en het goed mogelijk is de ontlasting minimaal een half uur uit te stellen.

Als pouch bezitter zul je bijvoorbeeld voordat je weg gaat even naar de wc gaan, zodat je onderweg niet hoeft. Met een pouch is het zo: als je niks eet, hoef je ook (bijna) niet naar de wc. Op deze manier kun je er rekening mee houden en van te voren plannen dat je wat eet en naar de wc gaat voor je van huis weggaat.

Met een wat minder goed werkende pouch moet je rekening houden met een wat frequenter toiletbezoek en soms moet je extra drinken vanwege de diarree en daarmee gepaard gaande tekort aan vochtopname. Dit geeft over het algemeen geen beperkingen op een normaal leven.

Indien je als vrouw een kinderwens hebt op korte termijn, kan er aangeraden worden om te wachten met de pouch aan te leggen tot na de zwangerschap. Met een pouch is het prima mogelijk om kinderen op een natuurlijke manier of per keizersnee op de wereld te zetten.

 

Met dank aan Dr. E.C.J. Consten - Chirurg Meander Medisch Centrum te Amersfoort.
© 2007 - www.pouch.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer.